slovenské hovädzie je zdravé

person Vytvoril: Admin Komorka list Kategória: Category 1 Vytvorené: comment Komentár: 0

Slovenské hovädzie mäsko je zdravé

Jedným z biologicky najhodnotnejších druhov masa je mäso hovädzie. Kvalita hovädzieho masa závisí od rôznych faktorov, sú to napríklad pohlavie, vek alebo napríklad aj spôsob kŕmenia alebo ustajnenia zvierat. Horské a podhorské regióny, v ktorých je chovaná väčšina stád mäsového hovädzieho dobytka, sú bohaté na trvalé trávne porasty. Pastvou získava hovädzie mäso sýtu červenú farbu a vysoký obsah špecificky aktívnych biologických látok obsiahnutých v bylinách horských pasienkov. Pri pastevnom chove sa v tuku ukladajú prirodzené farbivá. Dobytok, ktorý jedol trávu, má mäso s úplne iným obsahom živín a tukov ako dobytok, ktorý jedol obilie alebo kukuricu. Trávou kŕmený hovädzí dobytok a mäso z neho má veľké prínosy na zdravie srdca, ostatné druhy hovädzieho mäsa tento prínos nemajú. Mäso z dobytka chovaného na pastvinách má preukázateľne oveľa menej tuku, vyššie množstvo prospešných omega-3 mastných kyselín. Kvalitné hovädzie mäso nezvýši hladinu cholesterolu a rovnako LDL cholesterolu. Hovädzie mäso obsahuje vysoký obsah bielkovín. Je tiež veľmi dobrým zdrojom vitamínu B12 a B6, ktoré potrebuje telo na premenu potenciálnych nebezpečných chemických homocysteínov na neškodné molekuly. Strava bohatá na vitamín B12 pôsobí ako prevencia proti vzniku rakoviny hrubého čreva. čerpané : Farma Turová

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December

Registrácia nového účtu

Máte už účet?
Prihlásenie alebo Reset hesla